Business Internaţional

Bursele europene, în urcare uşoară la deschidere

Bursele europene, în urcare uşoară la deschidere

Autor: Vlad Popescu

28.02.2012, 12:03 96

Bursele europene au deschis marţi în urcare uşoară, investitorii aşteptând cu optimism operaţiunea de finanţare pe trei ani pregătită pentru miercuri de Banca Centrală Europeană (BCE), care ar trebui să relaxeze tensiunile de pe piaţa interbancară, transmite Reuters.

Indicele FTSEurofirst 300 al celor mai importante acţiuni europene a crescut cu 0,1% în debutul şedinţei de tranzacţionare.

FTSEurofirst 300 s-a apreciat cu 7,3% de la începutul acestui an.

Băncile, care au suferit pierderi importante din cauza expunerii pe datoria de stat a Greciei, au înregistrat printre cele mai puternice creşteri în deschidere, indicele sectorului fiind în urcare cu 0,4%.

Creşterile au fost limitate, după ce Standard & Poor's a retrogradat Grecia la "default selectiv", iar cancelarul german Angela Merkel se confruntă cu o revoltă a unor grupuri parlamentare privind fondurile angajate de Germania în rezolvarea crizei datoriilor de stat.

Bursele din Asia au crescut maţi datorită optimismului privind injecţia de lichiditate pregătită de BCE, avansul fiind însă limitat de temerile legate de impactul preţurilor ridicate ale petrolului asupra creşterii economice globale.

În SUA, principalii indici ai bursei de la New York au închis luni indecis, dar într-o atmosferă optimistă, datorită unei uşoare deprecieri a preţului petrolului pe finalul şedinţei şi datelor macro pozitive de pe piaţa rezidenţială.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO