Business Internaţional

Bursele europene au deschis miercuri în scădere, din cauza temerilor privind situaţia Spaniei

Bursele europene au deschis miercuri în scădere, din cauza temerilor privind situaţia Spaniei

Autor: Vlad Popescu

28.03.2012, 10:59 93

Bursele europene au deschis miercuri în scădere, din cauza temerilor privind situaţia financiară a Spaniei, după o scurtă perioadă de zvonuri privind noi măsuri de relaxare a politicii monetare din partea Rezervei Federale a SUA, transmite Reuters.

Indicele FTSEurofirst 300 al celor mai importante acţiuni europene a coborât cu 0,2% în debutul şedinţei de tranzacţionare, după ce a închis marţi în scădere cu 0,5%.

Indicele IBEX al bursei de la Madrid este în scădere cu 0,4%, cel mai abrupt declin dintre marile pieţe europene.

Traderii susţin că FTSEurofirst 300 ar putea fi afectat în continuare de tendinţa unor investitori de a vinde în profit după creşterea de 8% înregistrată de bursele europene de la începutul anului, cel mai bun trimestru din 1998.

Spania a revenit în centrul atenţiei, guvernul de la Madrid urmând să prezinte în următoarele zile un buget care presupune reduceri de deficit de aproximativ 20 miliarde euro, dar care va respecta promisiunile de a nu creşte taxa pe venit sau TVA.

Bursele din Asia au scăzut miercuri în medie cu 0,4%, iar indicele Nikkei al pieţei de la Tokyo s-a retras cu 0,9%, în aşteptarea unor noi semnale privind situaţia economiei SUA.

Pe Wall Street, indicii Dow Jones şi S&P 500 au închis marţi în scădere cu 0,3%, iar piaţa Nasdaq a pierdut 0,1%, în aşteptarea sfârşitului de trimestru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO