Business Internaţional

Bursele asiatice, în cădere liberă. Toate privirile sunt îndreptate spre Europa

Bursele asiatice, în cădere liberă. Toate privirile sunt îndreptate spre Europa

Autor: Adrian Voicu

03.10.2011, 09:22 208

Bursele asiatice şi preţul materiilor prime au avut o zi de cădere puternică, moneda euro coborând la un minim al ultimilor opt luni faţă de dolar, pe fondul temerilor privind situaţia din Grecia înainte de o întâlnire ce ar trebui să aibă loc astăzi între liderii europeni.

Indicele regional MSCI Asia Pacific a coborât cu 2,9% la Tokio, continuând cel mai mare declin trimestrial din 2008 până în prezent.

Miniştrii de finanţe europeni se vor întâlni astăzi la Luxemburg pentru a găsi metode prin care să protejeze băncile de criza datoriilor şi să mărească fondul de salvare. Guvernul elen a anunţat ieri că a aprobat noi măsuri de austeritate ce ar trebui să reducă cheltuielile cu 6,6 miliarde euro.

Indicele japonez Nikkei 225 a coborât cu 1,8% în timp ce indicele australian S&P/ASX 200 a pierdut 2,8%, iar indicele bursei din Hong Kong, Hang Seng a înregistrat o pierdere de 4,6%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO