Business Internaţional

Bursele americane par să termine cea mai slabă săptămână din martie până acum: Indicele bursier Dow Jones a scăzut cu 400 de puncte, iar S&P 500 a pierdut mai mult de 1%

Bursele americane par să termine cea mai slabă...

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

30.10.2020, 17:38 256

Indicele bursier Dow Jones a scăzut vineri cu 400 de puncte, iar S&P 500 a pierdut mai mult de 1%, Wall Street îndreaptându-se spre cea mai proastă săptămână din martie, relatează CNBC.

Indicele Nasdaq Composite a scăzut cu 2,5%, influenţat de rezultatele unor companii din tehnologie.

Dow Jones şi S&P 500 au scăzut cu 7,3%, respectiv 6,1% în această săptămână. Nasdaq a pierdut mai mult de 5% în aceeaşi perioadă şi, de asemenea, se îndrepta spre cea mai proastă performanţă săptămânală din martie.

Pieţele au fost influenţate de amânarea discuţiilor, în Congres, pentru un nou pachet d estimulare a economiei. Volatilitatea a fost, de asemenea, crescută, pe măsură ce investitorii s-au confruntat cu creşterea cazurilor noi de coronavirus în SUA şi în străinătate. Media pe şapte zile a noilor cazuri de coronavirus din SUA a atins un nivel record în această săptămână, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins. În Europa, Germania şi Franţa anunţă noi măsuri de blocare pentru a stopa răspândirea virusului.

Dow şi S&P 500 sunt, de asemenea, pregătite să înregistreze a doua lună consecutivă de pierderi, pe măsură ce Wall Street încheie un octombrie turbulent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO