Business Internaţional

Bursele americană şi asiatice continuă declinurile

Bursele americană şi asiatice continuă declinurile

Autor: Adrian Voicu

15.12.2011, 09:42 143

Bursele asiatice au continuat să scadă şi joi, căderile cele mai mari fiind înregistrate de titlurile producătorilor şi transportatorilor de materii prime, după ce ultimele date au arătat o reducere a producţiei în China, indicând încetinirea economică la nivel global.

Declinul vine în continuarea evoluţiei titlurilor tranzacţionate la bursa de la New York, unde principalii indici au avut scăderi de peste 1%. Indicele S&P 500 a coborât cu 1,14%, în timp ce indicele Dow a avut o scădere de 1,10%, iar indicele Nasdaq Composite a avut un declin de 1,55%.

Este a treia zi de scădere pentru bursele asiatice, indicele regional MSCI Asia Pacific înregistrând un minus de 1,8% la Tokio.

"Situaţia Europei nu pare să meargă în direcţia pozitivă", este de părere Naoteru Teraoka, manager general în cadrul companiei Chuo Mitsui Asset Management", care administrează active în valoare totală de 29 miliarde de dolari. "Moneda euro a coborât puternic faţă de yenul japonez, ceea ce aduce încă o durere de cap exportatorilor" a mai spus Taraoka.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO