Business Internaţional

Bursa zvonurilor: statul maghiar a pus ochii pe activele ruşilor de la Sberbank

Sberbank şi Budapest Bank ar urma să fuzioneze cu MKB, o altă bancă achiziţionată de statul ungar

Sberbank şi Budapest Bank ar urma să fuzioneze cu MKB, o altă bancă achiziţionată de statul ungar

Autor: Bogdan Cojocaru

05.02.2015, 00:02 709
După achiziţia MKB Bank de la grupul nemţesc BayernLB şi a Budapest Bank de la americanii GE Capital, statul ungar a pus ochii pe activele locale ale băncii ruseşti Sberbank, scrie portalul online de ştiri napi.hu, preluat de Portfolio.hu. Acesta din urmă atrage atenţia că presupusul preţ de cumpărare, 150-200 de miliarde de forinţi (650 milioane euro), este „terifiant“ de mare.

Napi.hu a aflat din „surse“ apropiate situaţiei că statul ungar ar putea plăti 200 de miliarde de forinţi pentru Budapest Bank şi tot atât pentru Sberbank. Ambele bănci ar urma să fuzioneze cu MKB. Portalul speculează că anunţul celei mai recente achiziţii va fi făcut în timpul vizitei pe care preşedintele Rusiei Vladimir Putin o va face pe 17 februarie la Budapesta. Activele maghiare ale Sberbank reprezintă una din unităţile din Europa de Est pe care banca austriacă Volksbank le-a cedat grupului rusesc în urmă cu trei ani. Subsidiara a înregistrat pierderi uriaşe în ultimii ani, astfel că o eventuală achiziţie ar fi una a unei bănci cu mari probleme, aşa cum a fost şi cazul MKB.

Marţi au apărut zvonuri şi că Erste negociază achiziţia unităţii maghiare de retail a Raiffeisen, dar ambele părţi au respins speculaţiile vehiculate de presă. La fel s-a întâmplat şi în cazul constructorilor auto germani BMW şi Daimler, care, potrivit presei, ar intenţiona să aducă fabrici în Ungaria. Ambele companii au negat ştirile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO