Business Internaţional

Bursa din Hong Kong nu renunţă la oferta de preluare a rivalei din Londra şi continuă negocierile

Bursa din Hong Kong nu renunţă la oferta de preluare a...

Autor: Laura Albu

15.09.2019, 18:14 93

Bursa din Hong Kong nu renunţă la oferta sa de 39 de miliarde de dolari pentru a prelua Bursa de la Londra, după ce London Stock Exchange (LSE) a respins-o, şi continuă discuţiile cu investitorii, transmite Reuters.

Investitorii din Hong Kong au declarat că vor purta mai multe discuţii cu reprezentanţii LSE, urmărind să îşi păstreze vii speranţele de a deveni mai puternici în mediul internaţional pentru a rivaliza cu giganţii americani ICE şi CME.

"Hong Kong Exchange consideră că acţionarii LSE ar trebui să aibă posibilitatea de a analiza în detaliu tranzacţia aşa că vor continua susţinerea acesteia", potrivit unui comunicat citat de Reuters.

LSE declara vineri, în timp ce respingea oferta din Hong Kong, că respectă achiziţia sa de 27 de miliarde de dolari a companiei de informaţii şi analize Refinitiv - tranzacţie pe care cei din Hong Kong ar fi vrut-o anulată, în schimbul ofertei.

Bursa din Londra a susţinut că are unele îngrijorări cu privire la aspectele cheie ale propunerii de preluare, despre care a adaugat că nu are niciun merit strategic şi că relaţia Bursei din Hong Kong cu guvernul ar „complica problemele”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO