Business Internaţional

Bursa de la New York a închis miercuri în urcare cu peste 1%, datorită optimismului privind Europa

15.09.2011, 09:46 141

Bursa de la New York a închis miercuri în urcare cu peste 1%, în a treia şedinţă de creştere după ce liderii europeni au arătat că sunt pregătiţi să ia măsuri urgente pentru a pune capăt crizei datoriilor de stat, transmite Reuters.

Indicele Dow Jones Industrial Average a finalizat în creştere cu 1,27%, iar Standard & Poor's 500 a câştigat 1,35%. Piaţa Nasdaq a urcat totodată cu 1,6%.

Liderii germani şi francezi au cerut Greciei să implementeze toate reformele financiare "cu stricteţe şi eficacitate", a declarat un purtător de cuvânt al guvernului german.

Un oficial elen a afirmat că Grecia anticipează ca partenerii europeni şi instituţiile financiare internaţionale să ajungă la concluzia că guvernul grec este în grafic în privinţa condiţiilor din acordul de finanţare externă şi să deblocheze următoarea tranşă, de 8 miliarde euro, din împrumut.

Premierul italian Silvio Berlusconi a trecut miercuri de o moţiune de cenzură pe programul de austeritate din Italia, a treia mare economie din zona euro, eveniment care a consolidat de asemenea încrederea investitorilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO