Business Internaţional

Bursa de la New York a închis luni în urcare, revenind pe finalul şedinţei

Autor: Vlad Popescu

13.09.2011, 09:53 112

Bursa de la New York a închis luni în urcare, revenind pe finalul şedinţei datorită speranţelor că Italia va obţine sprijin financiar din partea Chinei, care au temperat temerile investitorilor legate de criza datoriilor de stat din zona euro, transmite Reuters.

Indicele Dow Jones Industrial Average a finalizat cu o creştere de 0,63%, iar Standard & Poor's 500 a urcat cu 0,7%, în timp ce Nasdaq Composite a câştigat 1,1%.

Traderii au început sesiunea de luni pregătiţi pentru o posibilă retrogradare a ratingurilor de credit ale marilor bănci franceze de către Moody's, însă pesimismul a pierdut teren după ce declaraţiile mai multor oficiali europeni au temperat temerile că autorităţile şi liderii financiari ai zonei euro ar pierde controlul asupra situaţiei.

Italia a cerut Chinei să efectueze achiziţii "semnificative" de obligaţiuni de stat italiene, potrivit Financial Times.

Revenirea de pe Wall Street indică şi o calmare a temerilor privind intrarea economiei globale într-o nouă rundă de recesiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO