Business Internaţional

Bursa americană deschide într-o uşoară creştere. Dow Jones urcă cu 0,7% şi reintră în teritoriul pozitiv la nivelul lui 2018

Bursa americană deschide într-o uşoară creştere. Dow...

Autor: Dan Grigore Ivan

25.10.2018, 17:49 179

Indicele Dow Jones urcă cu 0,7% în prima oră de tranzacţionare de la New York, după ce miercuri întreaga bursă americană a fost marcată de scăderi ce s-au dus şi până peste 4%, în cazul indicelui NASDAQ, ce reuneşte cele mai importante companii din tehnologie.

Principalii catalizatori ai scăderilor din luna octombrie, cea mai dură cu bursa americană până acum, sunt şi de data aceasta tensiunile privind schimburile comerciale şi anxietăţile generate de dobânzile în creştere.

Bursa americană a fost lovită puternic miercuri, dar reverberaţiile scăderilor de pe Wall Street nu s-au mai transmis la fel de violent în sistemul pieţelor de capital globale, exceptând piaţa de capital din Tokyo, a treia cea mai mare a lumii.

La nivel mondial, imediat după scăderea puternică de la New York, indicele Global Dow a afişat o scădere de 0,53%. 

Indicele Dow Jones a scăzut miercuri cu 2,41%, o cădere de 600 puncte, până la 24.583 puncte, un nivel cu 0,55% mai mic faţă de începutul acestui an.

Indicele NASDAQ a trecut miercuri prin cea mai grea zi din august 2011 încoace, după o depreciere de 4,43%. Indicele companiilor de tehnologie rămâne în teritoriul pozitiv faţă în 2018 (+2,97%), însă scăderea faţă de maximul atins în acest an a ajuns la 13%.

Cvartetul FANG (Facebook, Amazon, Netflix şi Google), principala locomotivă a indicelui NASDAQ în ultimii ani, a scăzut cu 9% miercuri, de două ori mai mult decât media sectorului. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO