Business Internaţional

Bulgaria şi Grecia s-au angajat să colaboreze în proiecte de infrastructură care vor lega mai bine cele două ţări

Bulgaria şi Grecia s-au angajat să colaboreze în...

Autor: Bogdan Cojocaru

05.11.2018, 00:00 687

Bulgaria şi Grecia au semnat o declaraţie comună privind proiectele de modernizare a liniei ferate Salonic-Kavala-Alexandroupolis-Burgas-Varna şi construcţia unui drum de mare viteză de la Alexandroupolis la Burgas, a anunţat guvernul bulgar.

Declaraţia prevede înfiinţarea unei companii comune care va implementa următoarea fază a proiectului de modernizare a căilor ferate. Un acord-cadru interguvernamental pentru dezvoltarea legăturii feroviare va fi pregătit până la jumătatea lunii decembrie, potrivit declaraţiei.

Declaraţia comună respectă memorandumul de înţelegere (MoU) semnat de miniştrii transporturilor din Bulgaria şi Grecia în septembrie 2017, care a pus bazele proiectului de modernizare a legăturii feroviare. Declaraţia prevede extinderea domeniului de aplicare a memorandumului de înţelegere pentru a permite dezvoltarea ulterioară a legăturii rutiere Alexandroupolis-Burgas. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO