Business Internaţional

Bulgaria nu va impune un nou lockdown pentru că „oamenii nu vor“ acest lucru

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Autor: Bogdan Cojocaru

15.03.2021, 00:00 90

Autorităţile bulgare din domeniul sănătăţii nu vor să impună un nou lockdown deoarece, în ciuda numărului uriaş de morţi din cauza COVID-19, „oamenii nu doresc acest lucru“, a explicat ministrul sănătăţii şi candidat la funcţia de membru al parlamentului pentru partidul GERB Kostadin Angelov.

Deciziile guvernului cu privire la al treilea val de pandemie par să fi fost influenţate de alegerile parlamentare din 4 aprilie, scrie Euractiv. „Nu suntem pregătiţi pentru un nou blocaj, nu pentru că este nejustificat din punct de vedere medical, ci pentru că oamenii nu sunt pregătiţi“, a spus ministrul sănătăţii.

„Nu există nicio modalitate de a introduce măsuri acolo unde oamenii nu cred în aceste măsuri. Nu este vorba de emiterea unui ordin, ci de asigurarea respectării acestuia“, a adăugat el. Bulgaria se confruntă în prezent cu cel mai puternic puseu al pandemiei de până acum, cu rata mortalităţii crescând cu 53% săptămânal şi cu o medie de 3.000 de cazuri noi pe zi, ceea ce continuă să copleşească spitalele. Cu toate acestea, guvernul refuză în continuare să înăsprească restricţiile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO