Business Internaţional

Bulgaria a îngropat proiectul centralei nucleare Belene

Bulgaria a îngropat proiectul centralei nucleare Belene
29.03.2012, 00:04 876

Bulgaria a renunţat la proiectul construirii centralei nucleare Belene, care ar fi trebuit să înlocuiască reactoarele închise ale facilităţii atomice de la Kozlodui, optând în schimb pentru o centrală pe gaze naturale, scrie Thomson Reuters.

"Am decis să punem capăt proiectului centralei nucleare Belene. Nu ne putem permite să plătim pentru ea şi nu putem să punem la plată generaţiile viitoare", a declarat premierul bulgar Boico Borisov, citat de Novinite. El a menţionat că Bulgaria va cumpăra reactorul de 1.000 MW care iniţial era destinat unităţii Belene, urmând ca acesta să fie instalat la singura centrală nucleară bulgară, Kozlodui. Reactorul va fi gata în octombrie. Borisov a amintit că statul ar fi trebuit să plătească zece miliarde euro pentru construirea Belene, care ar fi avut o capacitate de 2.000 de MW. Pentru comparaţie, centrala atomică de la Cernavodă are o capacitate de 1.400 MW, dată de două reactoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO