Business Internaţional

Buffett, printre actionarii Dow Jones

16.08.2007, 20:23 11

Compania Berkshire Hathaway, controlata de miliardarul Warren Buffett, a achizitionat un pachet din actiunile Dow Jones, cea mai recenta achizitie a companiei News Corp, detinuta de Rupert Murdoch, scrie Bloomberg. In plus, compania si-a majorat de peste patru ori participatiile in cadrul celor mai mari doua companii de asigurari de sanatate din Statele Unite.
Berkshire detinea 2,78 milioane de actiuni Dow Jones pe 30 iunie, conform unui document trimis organismului de reglementare a pietei de capital din SUA (SEC). Compania nu a raportat o participatie in cadrul publisherului Wall Street Journal in trimestrul anterior. Berkshire a vazut o oportunitate in achizitionarea de actiuni Dow Jones, care a acceptat pe 1 august oferta in valoare de 5,2 miliarde lansata de Murdoch, desi Buffett nu a considerat compania atractiva din punctul de vedere al unei achizitii.
Berkshire, care detine Buffalo News si este cel mai important actionar in cadrul Washington Post, nu a luat Dow Jones in vizor, le-a spus Buffett reporterilor dupa ce Murdoch si-a formulat oferta in luna mai. Pretul propus de News Corp a implicat o prima peste valoarea economica a Dow Jones, iar internetul distruge modelul de business al ziarelor, a declarat Buffett.
Cat despre UnitedHealth Group si WellPoint, acestea erau din ce in ce mai atractive, ca si Johnson & Johnson si Sanofi-Aventis.
Participatia Berkshire in cadrul UnitedHealth a fost majorata la 4,8 milioane de actiuni pe 30 iunie, de la 1,02 milioane pe 31 martie, in timp ce participatia in WellPoint a crescut la 4,2 milioane de actiuni de la 979,700 de actiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO