Business Internaţional

Buffett dublează cu ochii închişi investiţiile de 15 mld. dolari în energie regenerabilă

Buffett dublează cu ochii închişi investiţiile de 15...

Autor: Alexandru Nanu

10.06.2014, 16:49 1249

Waren Buffett a pierdut din vedere câte miliarde de dolari a alocat fondul său de investiţii Berkshire Hathaway pentru construcţia de parcuri solare si eoliene în SUA, dar acest lucru nu l-a oprit să promită că va dubla suma, scrie Bloomberg.

Descriind creşterea investiţiilor companiei în domeniul energiei regenerabile la convenţia  Edison Electric Institute din Las Vegas, Buffett a trebuit să se bazeze pe unul dintre oamenii companiei, Greg Abel, ca să-i amintească cât a alocat, respectiv 15 miliarde de dolari.


Fără a pierde nici o secundă , Buffett a răspuns: "Am alte 15 miliarde dolari pregătite pentru o nouă investiţie, imediat ce voi fi convins că este o investiţie bună."

Astfel de remarci îndrăzneţe sunt obişnuite pentru CEO-ul Berkshire. Frecvent, el vorbeşte despre o vânătoare pentru achiziţii "elefant" gata de a produce miliarde de dolari.

Cu toate acestea, comentariul vorbeşte despre tipurile de investiţii, care sunt din ce în ce mai atrăgătoare pentru miliardar, acum că firma sa din oraşul Omaha al statului Nebraska este a cincea ca mărime din lume, după valoarea de piaţă. Firma are zeci de unităţi ce aduc bani, în schimb, Buffett a alocat fonduri pentru întreprinderile mari consumatoare de capital, cum ar fi compania de cale ferată BNSF şi companiile de electricitate.


"Buffett a ghidat întotdeauna Berkshire spre viitor", a declarat Lawrence Cunningham, profesor la Universitatea George Washington si autor al cărţii"Berkshire Dincolo de Buffett.", ce va fi publicată în curând."În ultimul timp şi-a concentrat atenţia asupra companiilor cu o durată de viaţă mare", a mai spus Cunningham.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO