Business Internaţional

Bruno le Maire, ministrul francez de Finanţe: Pandemia COVID-19 este comparabilă doar cu Marea Recesiune din 1929

Bruno le Maire, ministrul francez de Finanţe: Pandemia...

Autor: Alex Ciutacu

24.03.2020, 12:52 264

Impactul economic al pandemiei de coronavirus este „comparabilă doar cu Marea Recesiune din 1929”, a spus Bruno le Maire, ministrul de Finanţe din Fraţa, citat de FT.

El nu a vrut să estimeze cât de mult va scădea economia Franţei ca rezultat al crizei, dar a spus că industria operează doar la 25% din capacitatea normală.

„Fiecare săptămână în care economia este blocată, fiecare lună în plus de epidemie, deteriorează perspectivele de creştere. Industria chimică lucrează bine, dar industria de motoare s-a oprit aproape complet”, a menţionat Bruno le Maire.

Le Maire şi preşedinte francez Emmanuel Macron au spus că vor face tot ce le stă în puteri pentru a salva locurile de muncă şi businessurile din ţară, inclusiv prin naţionalizarea companiilor fragile, prin furnizarea unor împrumuturi garantate de stat, plata temporară a beneficiilor de şomaj, amânarea taxelor şi impozitelor.

Ministrul de Finanţe a mai spus că această criză a scos la iveală dependenţa comercială a Europei faţă de alte ţări şi ar trebui utilizată ca o oportunitate pentru a remedia erorile capitalismului la nivel global.

„Pe termen lung, nu putem depinde de Asia, de China pentru bunuri pe care le considerăm strategice”, a menţionat francezul.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO