Business Internaţional

British Airways a anulat toate zborurile de pe cele mai mari aeroporturi din Londra

Sursă foto: BBC

Sursă foto: BBC

Autor: Corina Zamfir

27.05.2017, 16:35 6860

British Airways a anulat toate zborurile de la aeroporturile Heathrow şi Gatwick până la ora 18:00 (ora locală din Marea Britanie) din cauza unor probleme cu sistemul informatic, scrie BBC.

Un "eşec major al sistemului informatic provoacă perturbări foarte grave la operaţiunile noastre de zbor din întreaga lume", au declarat reprezentanţii companiei aeriane.

Compania şi-a cerut scuze pentru "întreruperea sistemului global" şi a spus că "se străduieşte să rezolve problema".

Reprezentanţii de la aeroportul Heathrow au spus că "lucrează îndeaproape" cu British Airways pentru a rezolva problema.

Nu există dovezi în această etapă care să sugereze că eşecul sistemului a fost cauzat de un atac cibernetic, a declarat British Airways, potrivit BBC.

Toţi pasagerii afectaţi vor beneficia de opţiunea de reprogramare a zborurilor sau de rambursare contravalorii sumei plătite pe bilete.

Compania aeriană le-a cerut pasagerilor cu zboruri înainte de ora 18:00 (ora locală din Marea Britanie) de sâmbăta să nu vină la aeroporturile din Gatwick sau Heathrow, ele devenind "extrem de aglomerate".

Alte companii aeriene care zboară în şi din Heathrow şi Gatwick nu sunt afectate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO