Business Internaţional

Britanicii debarca in portul Gdansk

11.03.2003, 00:00 18

Compania DCT Gdansk Plc din Marea Britanie a semnat un contract in baza caruia va construi si va opera un terminal de containere in portul polonez Gdansk, proiectul urmand sa deschida noi cai de transport maritim inainte de largirea Uniunii Europene spre estul continentului, informeaza Reuters. In prima faza a proiectului, compania va investi aproape 200 de milioane de dolari pentru construirea terminalului, care va avea o capacitate maxima de 500.000 de containere pe an. Potrivit acordului mentionat, DCT Gdansk va opera terminalul timp de 60 de ani, cu optiunea de a-si extinde acest drept pentru inca 30 de ani. Compania a anuntat ca asteapta sprijinul financiar al diferitelor grupuri de investitii, banci sau companii maritime. "Am primit deja semnale de interes din partea unor investitori sau clienti potentiali si incercam sa finalizam termenii de finantare a proiectului, in viitorul apropiat", a declarat James Sutcliffe, presedintele al DCT Gdansk. Dupa ce grupul va aduna fondurile necesare, acordul semnat cu administratia portuara din Gdansk va fi inaintat spre aprobare guvernului de la Varsovia.
Constructia ar putea incepe in 2004, terminalul urmand sa devina operational din al treilea an al proiectului. La acel moment, capacitatea sa este estimata la aproape 80.000 de unitati, urmand ca in urmatorii trei ani sa ajunga la capacitatea maxima.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO