Business Internaţional

Breaking News: Cofondatorul Microsoft, Paul Allen, a murit la vârsta de 65 de ani

Breaking News: Cofondatorul Microsoft, Paul Allen, a...

Autor: Dragoş Dinu

16.10.2018, 08:15 3001

Cofondatorul Microsoft, Paul Allen, care împreună cu Bill Gates a înfiinţat cel mai mare producător de software din lume, a murit la vârsta de 65 de ani, chiar înainte de a-şi îndrepta atenţia spre sport şi filantropie, potrivit unui anunţ făcut de familia sa, scrie NBC News. 

„Contribuţiile sale în lumea tehnologiei şi a filantropiei vor dăinui pentru generaţiile viitoare”, a spus Bill Gates, într-o declaraţie. 

Paul Allen a murit în Seattle din cauza unor complicaţii legate de limfomul non-Hodgkin, boală de care suferea din anul 1983. 

„Cu o tristeţe profundă, anunţăm moartea fondatorului nostru Paul G. Allen, co-fondatorul Microsoft şi remarcabilul tehnolog, filantrop, constructor comunitar, conservator, muzician şi susţinător al artei”, au transmis reprezentanţii companiei Vulcan, printr-un comunicat.

Potrivit indicelui Bloomberg Billionaires, cofondatorul Microsoft a fost a 27-a cea mai bogată persoană din lume, averea sa ajungând la 26,1 miliarde de dolari. Cea mai mare parte a averii sale a venit din Microsoft, compoanie fondată de acesta şi Bill Gates în 1975. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO