Business Internaţional

BREAKING. Avioane militare israeliene au atacat poziţii militare iraniene din Irak

BREAKING. Avioane militare israeliene au atacat poziţii...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

30.07.2019, 18:09 1253

Aviaţia militară israeliană a efectuat cel puţin două bombardamente în Irak, vizând poziţii militare iraniene, afirmă surse citate de presa arabă şi israeliană.

Avioane israeliene au atacat duminică poziţii militare iraniene din Baza Ashraf, fostul Cartier General al grupului Mujahedinii Poporului din Iran, situată la 40 de kilometri nord-est de Bagdad şi la 80 de kilometri de frontiera Irakului cu Iranul, informează publicaţia Asharq Al-Awsat, citată de cotidianul Times of Israel. Un alt raid aerian a avut loc pe 19 iulie, vizând un depozit de rachete al miliţiilor şiite situat la nord de Bagdad. Bombardamentele au fost efectuate de avioane militare F-35 ale Forţelor Aeriene israeliene, afirmă surse diplomatice occidentale.

Conform postului Al-Arabiya, în atacuri au murit militari din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran şi combatanţi ai mişcării şiite libaneze Hezbollah.

Armata israeliană nu a făcut niciun comentariu pe această temă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO