Business Internaţional

Brazilia, sub asediul pandemiei: Ţara a depăşit ca număr de cazuri Germania

Brazilia, sub asediul pandemiei: Ţara a depăşit ca...

Autor: Marinela Sarbu

13.05.2020, 07:19 88

Brazilia a depăşit marţi Germania la numărul de cazuri de infectări cu noul coronavirus, în timp ce preşedintele Jair Bolsonaro doreşte redeschiderea sălilor de sport şi a saloanelor de înfrumuseţare, chiar dacă ţara sa devine un nou punct fierbinte al pandemiei, potrivit Reuters.

Cazurile confirmate de infecţie cu noul coronavirus din Brazilia au crescut marţi la 177.589, potrivit Ministerului Sănătăţii, depăşind cele 170.508 de cazuri din Germania.

De asemenea, Brazilia a declarat 881 de decese în ultimele 24 de ore, un record pentru o singură zi, înregistrând 9.258 de cazuri noi.

Preşedintele Jair Bolsonaro a intensificat disputa cu guvernatorii statelor braziliene în această săptămână, cu un decret care a clasificat întreprinderile precum sălile de fitness şi saloanele de înfrumuseţare drept servicii „esenţiale”, scutite de închidere.

Preşedintele de dreapta a susţinut că pagubele economice cauzate de închiderea afacerilor sunt mai grave decât boala.

„Guvernatorii care nu sunt de acord cu decretul pot depune procese în instanţă”, a scris Bolsonaro pe social media. Ulterior, el a ameninţat că va întreprinde propriile acţiuni legale împotriva lor dacă nu se conformează.

Cel puţin 10 guvernatori au anunţat că nu vor respecta decretul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO