Business Internaţional

Brazilia deschide pentru minerit o rezervaţie naţională din Amazon de peste patru milioane de hectare

Brazilia deschide pentru minerit o rezervaţie...

Autor: Anca Olteanu

24.08.2017, 14:00 150

Zona, care acoperă 46.000 de km pătraţi şi este localizată între statele Amapa şi Para, ar fi bogată în aur, fier şi alte minerale.

Cunoscută ca National Reserve of Copper and Associates (Renca), zona va fi desfiinţată, potrivit unei hotărâri semnate de preşedintele Michel Temer.

Temer a căutat să stimuleze activităţile economice în contextul în care economia Americii Latine iese din cea mai mare criză economică din ultimul secol.

Ministrul Energiei din Brazilia a propus, în martie, ridicarea ordinelor de protecţie pentru stimularea dezvoltării economice.

Renunţarea la statutul de zonă protejată pentru Renca nu ridică protecţiile pentru vegetaţia nativă, zonele protejate şi zonele cu băştinaşi, potrivit hotărârii.

Peste două treimi din zona Renca din statul Amapa sunt protejate pentru limitarea exploatării miniere, doar 31% fiind destinată exploatării şi explorării după ridicările ordinelor de protecţie, potrivit unui raport al Guvernului din 2010.

Guvernul a declarat că nouă zone de conservare în care se află populaţie băştinsă vor beneficia în continuare de protecţie. Activiştii susţin, însă, că zonele ar putea fi grav compromise.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO