Business Internaţional

Brandurile care au fost alături de Hitler fac astăzi afaceri de miliarde de euro

Brandurile care au fost alături de Hitler fac astăzi...

Autor: Razvan Muresan

30.05.2013, 18:54 5984

Servicii sau produse pe care le folosim în viaţa de zi cu zi în 2013 şi oamenii care le-au creat au fost alături de liderul Germaniei din anii 30-40 şi i-au susţinut ascensiunea la putere.

Statul german a creat în 1990 un fond în care companiile cu trecut nazist să plătească pentru a compensa modul în care au fost trataţi angajaţii lor în perioada naziştilor printre care şi ameninţarea cu lagărele de concentrare.

Lufthansa

Folosind cel mai modern avion de la acea vreme, pus la dispoziţie de şeful companiei germane Lufthansa, Hitler şi-a făcut campanie electorală în 1932 în peste 100 de oraşe ale Germaniei. Pilotul Fuhrerului spunea că Hitler avea să contribuie decisiv la popularizarea zborului cu avionul în rândul populaţiei. Pe coada avionului trona svastica în locul siglei actuale reprezentate de o pasăre.

Astăzi, compania transportă peste 100 de milioane de pasageri pe an, sub brandurile Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines, bmi şi Germanwings. 1,3 milioane de pasageri au zburat în sau din România în 2012 cu aceste companii.

Vedeţi aici alte branduri care au legătură directă cu Hitler

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO