Business Internaţional

BP reia exploatările petroliere din Golful Mexic, la un an după cel mai mare dezastru ecologic din istoria SUA

BP reia exploatările petroliere din Golful Mexic, la un an după cel mai mare dezastru ecologic din istoria SUA

Autor: Radu Racu

03.04.2011, 16:36 91

Compania petrolieră British Petroleum (BP) aajuns la un acord cu autorităţile din SUA pentru reluareaexploatărilor la mare adâncime în Golful Mexic, la un an după ceexplozia de la platforma Deepwater Horizon a provocat o scurgereuriaşă de petrol, generând cel mai grav accident ecologic din istoria Statelor Unite,scrie Reuters, citând publicaţia britanică Sunday Times.

Conform ziarului englez, gigantul petrolier a permis prezenţapermanentă a inspectorilor pe platforme şi a acceptat să aplicenorme de securitate şi siguranţă mai dure decât cele impuse imediatdupă accident.

Conform Sunday Times, BP va putea doar sămenţină sau să majoreze producţia la platformele existente, fără săpoată demara foraje noi. Compania britanică a refuzat să comentezeinformaţiile din presă.

Compania petrolieră britanică British Petroleuma reuşit la jumătatea lunii septembrie a anului trecut să sigilezepuţul responsabil pentru mareea neagră din Golful Mexic, la 153 dezile după ce explozia platformei Deepwater Horizon a provocatmoartea a 11 persoane, deve­nind totodată cea mai mare poluarepetrolieră din istoria Statelor Unite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO