Business Internaţional

BP incearca sa calmeze pietele: "Avem bani suficienti pentru curatarea petrolului"

BP incearca sa calmeze pietele: "Avem bani suficienti pentru curatarea petrolului"
04.06.2010, 11:33 19

Compania British Petroleum (BP) va incerca vineri sa calmezeinvestitorii, in urma dezastrului petrolier din Goful Mexic care adus la scaderea ratingului companiei si deprecierea actiunilor cu34%, scrie Financial Times.

Tony Hayward si Carl-Henric Svanberg, directorul executiv,respectiv presedintele consiliului de administratie, vor sustinevineri dupa-amiaza o conferinta de presa in care intentioneaza saasigure pietele ca societatea are resurse suficiente pentru a opriscurgerea de petrol si a remedia daunele.

Ratingul companiei a fost revizuit in scadere joi de agentiileFitch si Moody's, dupa ce eforturile de stoparea a scurgeriipetroliere cauzate de un accident la o platforma petroliera in lunaaprilie nu au produs niciun rezultat concret. Joi seara insa,compania a anuntat ca operatiunile de sectionare a conductei -prima etapa in incercarea de a acoperi conducta cu un dispozitivcolector - s-au incheiat cu succes.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO