Business Internaţional

Bosch a ajutat VW să manipuleze testele de emisii poluante

Bosch a ajutat VW să manipuleze testele de emisii poluante

Autor: Catalina Apostoiu

08.09.2016, 18:23 1766

O serie de documente recent publicate sugerează că furnizorul de componente auto Bosch nu numai că a furnizat producătorului auto german Volkswagen software-ul pe care acesta l-a folosit pentru a manipula rezultatul testelor de emisii poluante, dar a ştiut că acţiunile acestuia sunt ilegale, potrivit Deutsche Welle.

Un grup de jurnalişti din Germania a descoperit în dovezile prezentate unei instanţe din SUA pasaje care par să demonstreze faptul că Bosch era conştient că software-ul furnizat producătorului auto era utilizat pentru manipularea datelor privitoare la emisii.

Bosch a avertizat VW într-o scrisoare datată iunie 2008 că “dezvoltarea în continuare” a software-ului ar putea duce la pierderea certificării de către autovehiculele VW vândute în SUA.

Într-o scrisoare datată 9 martie 2007, un angajat Bosch a sfătuit doi oficiali ai VW să şteargă orice descriere a capacităţilor înşelătoare ale software-ului din documentele oficiale. VW a fost de acord să elimine pasajul dintr-o versiune a documentaţiei înaintate autorităţilor americane.

Până acum, autorităţile nu reuşiseră să stabilească dacă Bosch a fost conştient de intenţiile VW de a modifica software-ul furnizat de Bosch. În interviuri, Bosch a insistat că furnizează clienţilor sisteme de management al motoarelor în conformitate cu specificaţiile acestora.

“Modul în care componentele sunt integrate în sistemele complete ale autovehiculelor este responsabilitatea fiecărui producător auto”, au declarat oficialii Bosch pentru Reuters anul trecut.

Informaţiile apărute recent sugerează însă că Bosch ştia exact ce face VW cu software-ul şi a făcut eforturi să ţină totul secret.

 ​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO