Business Internaţional

Boris Johnson, fostul ministru pentru Brexit, anunţă că vrea să devină premierul Marii Britanii după ce Theresa May va demisiona

Boris Johnson, fostul ministru pentru Brexit, anunţă...

Autor: Bianca Pavaluca

16.05.2019, 18:08 52

Fostul ministru britanic pentru Brexit, Boris Johnson, şi-a anunţat joi intenţia de a candida pentru conducerea Partidului Conservator, după ce prim-ministrul Theresa May va demisiona din funcţie, relatează BBC şi Reuters.

„Bineînţeles că voi candida. Nu cred că este un secret pentru cineva. Momentan, însă, locul nu este liber”, a declarat Boris Johnson în cadrul unui eveniment în Manchester.

Succesorul premierului Theresa May la conducerea Partidului Conservator va ocupa, de asemenea, şi funcţia de prim-ministru al Marii Britanii.

Prim-ministrul Theresa May a declarat în mai multe rânduri că va demisiona din funcţie după ce Parlamentul britanic va aproba Acordul Brexit negociat cu liderii Uniunii Europene. Acordul Brexit a fost respins de trei ori de Camera Comunelor.

Boris Johnson a demisionat din funcţia de ministru pentru Brexit în luna iulie 2018, în semn de protest faţă de modul în care prim-ministrul gestiona ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Acesta a criticat de mai multe ori propunerile premierului privind Brexit, afirmând că May încă are oportunitatea de a abandona abordarea "Brexit doar cu numele".

În urma demisiei, Boris Johnson şi-a manifestat speranţa ca Parlamentul britanic să respingă Acordul pentru Brexit negociat de Theresa May, numindu-l o „umilinţă naţională” şi o „batjocură la adresa ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO