Business Internaţional

Bolt, rivalul european al gigantului Uber, a încheiat o rundă de investiţii de 150 de milioane de euro şi se pregăteşte să îşi îmbunătăţească divizia de ride-hailing

Bolt, rivalul european al gigantului Uber, a încheiat o...

Autor: Eduard Ivanovici

27.12.2020, 00:30 707

Compania de ride-hailing Bolt a declarat miercuri că a încheiat o rundă de investiţii de 150 de milioane de euro pentru a îmbunătăţi nivelul de siguranţă al platformei prin intermediul recunoaşterii faciale şi inteligenţei artificiale, potrivit CNBC.

Grupul eston a refuzat să-şi dezvăluie valoarea, însă a declarat că a depăşit nivelul înregistrat în luna mai – adică 1,7 miliarde de euro.

Ultima rundă de finanţare a fost condusă de D1 Capital Partners, un fond de investiţii creat de miliardarul american Daniel Sundheim. Bolt a declarat că va folosi banii pentru a-şi spori elementele de securitate şi pentru a-şi extinde serviciile de ride-hailing şi închirieri.

Aplicaţia a fost descărcată până acum de peste 50 de milioane de oameni în 40 de ţări din Europa şi Africa.

„În 2021, ne propunem să devenim liderul industriei în ceea ce priveşte siguranţa şi calitatea din cadrul platformei. Plănuim să lansăm tot mai mult soluţii inovative, precum verificarea facială a şoferilor şi monitorizarea automată a traseelor, folosindu-ne de machine learning pentru a preveni potenţialele incidente”, a declarat CEO-ul Markus Villing.

Serviciile de ride-hailing au fost lovite din plin de restricţiile lansate pe fondul pandemiei de coronavirus. De exemplu, veniturile Uber au scăzut în două trimestre consecutive şi pierderile din 2020 ajung la 5,8 miliarde de dolari până acum.

Astfel, platforma de livrat mâncare Uber Eats a depăşit sectorul de ride-hailing al companiei în T2/2020, comenzile ajungând în această perioadă la 6,96 miliarde de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO