Business Internaţional

Boicotul consumatorilor a funcţionat: McDonald’s cumpără toate cele 225 de restaurante din Israel deţinute anterior de o franciză locală. Acestea ofereau gratuit mâncare soldaţilor israelieni

Boicotul consumatorilor a funcţionat: McDonald’s...

Autor: Valeriu Dănilă

13.04.2024, 12:00 125859

McDonald’s a semnat un acord pentru a cumpăra toate cele 225 de restaurante francizate în Israel, după multe luni în care vânzările au scăzut ca urmare a unui boicot pro-palestinian, scrie CNBC.

Restaurantele din Israel au fost deţinute timp de peste 30 de ani de Alonyal Limited.

„Un acord a fost încheiat între Alonyal şi McDonald’s”, se arată într-un comunicat al McDonald’s. „După încheierea tranzacţiei, McDonald’s Corporation va deţine restaurantele şi operaţiunile Alonyal Limited”.

Consumatorii din întreaga lume, în special cei din ţările cu majoritate arabă sau musulmană, au ales să boicoteze brandul ca urmare a sprijinului pentru Israel, franciza locală optând să ofere mâncare gratuită soldaţilor israelieni.

În luna ianuarie, Chris Kempczinski, CEO-ul McDonald’s, a descris că în zona orientului mijlociu se „simte un impact asupra afacerilor” ca urmare „a unor dezinformări asociate cu McDonald’s”.

„McDonald’s Corporation nu finanţează şi nu sprijină niciuna dintre părţile implicate în acest conflict, orice acţiune făcută de partenerii noştri locali a fost independentă”, a continuat acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO