Business Internaţional

Bogaţii din SUA, speriaţi de Biden. Analist: Pe termen lung abordarea social-democrată e mai modernă

Bogaţii din SUA, speriaţi de Biden. Analist: Pe termen...

Autor: Teona Tomoiaga

10.10.2020, 14:24 147

Reformele fiscale pe care le are Joe Biden în agendă sperie nu doar investitorii şi marile corporaţii, ci şi pe cei mai bogaţi oameni din Statele Unite. Analiştii spun că, pe termen lung, abordarea social-democrată este una mai modernă.

Bogaţii americani se grăbesc acum să îşi schimbe planurile de administrare a averilor până la sfârşitul anului, îngrijoraţi că Joe Biden va creşte taxele pe moşteniri şi că excepţia care le permite să lase moştenire până la 11,58 milioane de dolari fără taxe pe active sau cadouri ar putea dispărea înainte de termenul de expirare, în 2025.

Biden vrea să readucă impozitul pe moşteniri la nivelurile din 2009.

Creşterea impozitului ar finanţa concediile pentru familie şi concediile medicale plătite.

Propunerile lui Joe Biden ar reduce cu 9,2% veniturile companiilor din indicele din S&P 500, care a urcat cu 3,6% anul acesta.

Averile celor mai bogaţi americani au crescut cu 434 de miliarde de dolari în perioada martie-mai.

Valoarea netă a miliardarilor americani a crescut cu 15% în cele două luni.

Jeff Bezos (Amazon) şi Mark Zuckerberg (Facebook) au avut cele mai mari câştiguri pe perioada crizei.

„Ne îndreptăm tot mai mult către o viitoare administraţie democrată, ceea ce, din punctul meu de vedere este bine. Dar din punctul altora de vedere înseamnă o schimbare şi de aici şi neliniştea. Pe termen lung, abordarea social-democrată este una mai modernă, zic eu, şi care are grijă mai mult de omul de rând”, a spus Dragoş Cabat, analist economic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO