Business Internaţional

Boeing susţine că a adus corecţii software-ului simulatorului de zbor al aeronavelor 737 Max

Boeing susţine că a adus corecţii software-ului...

Autor: Izabela Cutieru

18.05.2019, 14:12 722

Boeing a adus corectii software-ului simulator de zbor pentru aeronavele 737 Max, care au fost implicate în două accidente fatale, iar compania a furnizat informaţii suplimentare operatorilor, potrivit declaraţiilor acordate vineri de către un purtător de cuvânt al Boeing, citate de Reuters.

Purtătorul de cuvânt Gordon Johndroe a declarat că schimbările vor asigura faptul că experienţa simulatorului este reprezentativă pentru diferitele condiţii de zbor şi va îmbunătăţi simularea forţelor de forţă pe roata manuală care ajută la controlul avionului.

Comentariile au apărut după ce publicaţia New York Times a anunţat vineri că Boeing a descoperit recent că simulatoarele de zbor folosite de companiile aeriene pentru a instrui piloţii nu au putut replica în mod adecvat condiţiile care au jucat un rol în accidentele în care au fost implicate aeronavele 737 Max.

„Boeing colaborează îndeaproape cu producătorii de dispozitive şi autorităţile de reglementare asupra acestor schimbări şi îmbunătăţiri”, a spus Johndroe.

Deşi simulatoarele nu sunt construite de Boeing, compania oferă informaţiile pe baza cărora sunt proiectate şi construite, potrivit New York Times.

Modelul 737 Max a fost menţinut la sol în luna martie, în urma unui accident fatal al companiei aeriene Ethiopian Airlines, care a ucis toate cele 157 de persoane aflate la bordul aeronavei, la doar cinci luni după ce un accident similar cu un zbor Lion Air cu acelaşi model de aeronavă a ucis 189 de persoane.

Joi, Boeing a declarat că a finalizat o actualizare a software-ului pentru avioanele 737 Max şi că a prezentat un plan de instruire al piloţilor către Administraţia Federală a Aviaţiei din SUA.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO