Business Internaţional

Boeing obţine contractul pentru scutul antirachetă american

Boeing obţine contractul pentru scutul antirachetă american

Autor: Mediafax

31.12.2011, 09:17 596

Contractul, cu o durată de şapte ani, va permite grupului să îşi păstreze poziţia de principal furnizor al sistemului american de apărare, pe care o deţine încă de la lansarea proiectului, în 2001. Grupul american va efectua teste, va concepe şi va produce diferitele echipamente necesare în cadrul proiectului, a precizat Boeing într-un comunicat.

Boeing s-a asociat cu concurentul său, Northrop Grumman, în vederea obţinerii acestui contract, împotriva Lockheed. Northrop Grumman urmează să supervizeze dispozitivele la sol, dar şi alte aspecte ale proiectului, precizează grupul în comunicat.

De la lansarea sa, proiectul a cunoscut un succes limitat. În 2010, au fost ratate două teste de interceptare. De asemenea, programul a generat unele depăşiri bugetare, din cauza unor echipamente defectuoase, Pentagonul fiind nevoit să solicite furnizorilor săi să absoarbă aceste costuri suplimentare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO