Business Internaţional

Bitcoin valorează zero şi va eşua ca monedă. Predicţia sumbră pentru cea mai importantă criptomonedă

Bitcoin valorează zero şi va eşua ca monedă....

Autor: Dorin Oancea

17.07.2021, 07:31 17311

Nassim Nicholas Taleb, autorul „Lebedei Negre”, a apreciat într-o lucrare recentă că bitcoin, cea mai importantă criptomonedă, nu a reuşit să îşi îndeplinească obiectivele de a deveni o monedă fără guvern, o acoperire împotriva inflaţiei şi o investiţie sigură, scrie CNBC.

„Puţine active din istoria financiară au fost mai fragile decât bitcoinul”, a spus el.

Taleb s-a pronunţat anterior mai favorabil despre bitcoin, în special despre potenţialul de a ajuta oamenii să ocolească controlul capitalului pe pieţe, numind-o „prima monedă organică” în prefaţa „The Bitcoin Standard” din 2018 şi „o poliţă de asigurare” împotriva controlului guvernamental asupra monedei.

În lucrarea sa recentă, „Bitcoin, valute şi fragilitate”, publicată la sfârşitul lunii iunie, Taleb, cercetător şi trader, spune că Bitcoin valorează „exact zero”, în condiţiile în care necesită o cantitate susţinută de interes pentru a se menţine.

În schimb, „aurul şi alte metale preţioase nu necesită întreţinere, nu se degradează într-un orizont istoric şi nu necesită întreţinere pentru a-şi reîmprospăta proprietăţile fizice în timp”, a spus el.

Bitcoin a fost creat în 2008 şi a fost caracterizat mereu de volatilitate, dar în anul pandemiei Covid-19 a experimentat o volatilitate extremăpe fondul crizei economice globale.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO