Business Internaţional

Bitcoin-ul ajunge la 37.700 de dolari, cea mai mare valoare înregistrată vreodată. Piaţa criptomonedelor depăşeşte pragul de 1.000 de miliarde de dolari

Bitcoin-ul ajunge la 37.700 de dolari, cea mai mare...

Autor: Eduard Ivanovici

07.01.2021, 13:21 293

Bitcoin-ul a ajuns la o valoare de 37.700 de dolari, în creştere cu 5% faţă de ziua precedentă, şi a reuşit astfel să atingă un nou record. Între timp, piaţa criptomonedelor a ajuns la 1.000 de miliarde de dolari, conform CNBC.

De asemenea, bitcoin-ul a înregistrat un plus de 29% în prima săptămână a anului, iar în ultimele 12 luni a crescut cu peste 380%.

Renaşterea bitcoin-ului a fost atribuită în mare parte atenţiei pe care au generat-o marii investitori instituţionali. Într-un studiu recent, banca americană JPMorgan a declarat că valoarea criptomonedei ar putea ajunge la 146.000 de dolari şi ar putea să concureze pe termen lung cu aurul.

„Ultimele rezultate vor atrage cu siguranţă atenţia managerilor de active, fapt ce îi va determina să îşi diversifice portofoliul şi să găsească tot mai multe soluţii alternative, precum criptomonedele sau aurul, urmând să aibă acoperire pentru inflaţie şi riscurile geopolitice”, spune Simons Chen, director executiv al diviziei de investiţii şi comerţ din cadrul firmei de servicii financiare Babel Finance.

În decembrie 2020, media zilnică de tranzacţionare a criptomonedei a ajuns la 39,1 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă că a depăşit media zilnică cumulativă a volumului tranzacţionat în aceeaşi perioadă cu acţiunile Facebook, Amazon, Apple, Microsoft şi Alphabet, care s-a ridicat la 37,7 miliarde de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO