Business Internaţional

Bitcoin nu este pe placul băncii centrale germane

Bitcoin nu este pe placul băncii centrale germane

Autor: Catalina Apostoiu

11.05.2017, 00:00 1165

Poate că moneda virtuală bitcoin este recunoscută ca formă de plată legală în Japonia, dar se pare că acest lucru nu se va întâmpla niciodată în Germania iubitoare de cash, cel puţin nu în curând, scrie Handelsblatt. Banca centrală germană a avertizat împotriva investiţiilor în moneda virtuală, care a atins un maxim record după legalizarea sa în Japonia, pe 1 aprilie.

“Bitcoin este un mijloc de schimb care nu este emis de o bancă centrală, ci de actori neidentificaţi. Nu o consider drept monedă”, a declarat Carl-Ludwig Thiele, membru al boardului Bundesbank. “Nu putem decât să-i avertizăm pe oameni să nu folosească bitcoin pentru a-şI păstra intactă puterea de cumpărare”, a declarat acesta.

În China, autorităţile au sporit credibilitatea monedei virtual percepând comisioane de tranzacţionare pentru bitcoin, preocupate fiind în legătură cu speculaţiile şi posibila utilizare a monedei în operaţiuni de spălare de bani. Thiele şi-a exprimat temeri similare cu privire la bitcoin, însă a declarat că nu consideră că este necesară interzicerea acesteia ca metodă de plată din moment ce reprezintă numai o piaţă de nişă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO