Business Internaţional

Bitcoin a scăzut după ce au fost furate criptomonede în valoare de 31 de milioane de dolari

Bitcoin a scăzut după ce au fost furate criptomonede...

Autor: Anca Olteanu, Mediafax

21.11.2017, 16:31 728

Compania care stă în spatele criptomonedei tether a anunţat, marţi, furtul. Tether este folosită de bitcoin pentru a facilita schimburile comerciale cu valute. Potrivit declaraţiei transmise, un atacator a furat token-urile Tether Treasury pe 19 noiembrie şi le-a trimis către o adresă bitcoin neautorizată. Compania a transmis că încearcă să prevină folosirea monedelor furate.

Bitcoin a scăzut cu 5,4% până la 7.798,73 dolari.

Tether, cu o capitalizare de 675 de milioane de dolari, este a 20-a cea mai valoroasă criptomonedă, potrivit Coinmarketcap.com.

Token-urile permit utilizatorilor să stocheze şi să transfere valute la nivel global, instantaneu. Compania din spatele tether susţine că token-urile sunt 100% acoperite de valutele oficiale, mult mai stabile decât criptomonedele.

Tether a devenit parte din ecosistemul bitcoin pentru că ajută schimburile valutare şi facilitează comerţul în raport cu dolarul, euro şi yenul, spune Arthur Hayes, director al BitMEX, companie specializată în criptomonede din Hong Kong.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO