Business Internaţional

BioNTech alege Singapore drept următorul centru regional al companiei: Grupul german plănuieşte să construiască o nouă unitate de producţie pentru vaccinurile bazate pe ARN mesager

Ugur Şahin, cofondatorul şi CEO-ul BioNTech

Ugur Şahin, cofondatorul şi CEO-ul BioNTech

Autor: Eduard Ivanovici

10.05.2021, 17:44 131

BioNTech a declarat luni că plănuieşte să înfiinţeze un sediu regional şi să construiască o nouă unitate de dezvoltare a vaccinurilor bazate pe tehnologia ARN mesager în Singapore, semn că grupul german continuă să îşi extindă reţeaua de producţie, transmite Reuters.

De asemenea, firma intenţionează să producă o serie de medicamente care ar trata cancerul şi mai multe boli infecţioase.

Compania cu sediul în Mainz spune că plănuieşte să deschidă birourile din Singapore în 2021 şi se aşteaptă ca fabrica să fie 100% operaţională până în 2023, creând până la 80 de joburi în ţara din sud-estul Asiei.

„Implementarea unui număr cât mai mare de noduri în cadrul reţelei noastre de producţie este un pas strategic important în ceea ce priveşte construirea unei amprente globale”, spune Ugur Şahin, cofondator şi CEO BioNTech, estimând investiţia la câteva sute de milioane de dolari.

Principalii producători de vaccinuri se confruntă cu tot mai multă presiune în ultimul timp, fiind forţaţi să împartă brevetele pentru serurile anti-coronavirus pentru a ajută ţările mai puţin dezvoltate.

BioNTech şi Pfizer au declarat că pot produce până la 3 miliarde de doze în 2021. Grupul american a semnalat săptămâna trecută că ar putea crea împreună cu BioNTech circa 4 miliarde de vaccinuri anul viitor, majoritatea mergând către ţările cu venituri medii şi mici.

Zilele trecute, Uniunea Europeană a încheiat un nou contract cu Pfizer-BioNTech pentru achiziţia a 1,8 miliarde de vaccinuri anti-COVID-19 (o comandă de 900 de milioane de doze şi o opţiune pentru încă 900 de milioane), potrivit unei declaraţii a Ursulei von der Leyen, preşedinte Comisiei Europene.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO