Business Internaţional

Bill Gates investeşte într-un Smart City şi cumpără un teren de 80 de milioane de dolari pentru acesta

Bill Gates investeşte într-un Smart City şi cumpără...

Autor: Alexandra Cepăreanu

19.11.2017, 10:05 686

Bill Gates a cumpărat 25.000 de acri de teren în Arizona, în care împreună cu firma de investiţii Belmont Partners, au investit suma de 80 de milioane de dolari pentru a începe dezvoltarea comunităţii care va purta numele “Belmont”, relatează The Street.

Miliardarul a cumpărat aproximativ 25.000 de acri de teren în Arizona, valea statului West, la 45 de minute de centrul oraşului Phoenix, iar împreună cu firma de investiţii Belmont Partners au investit suma de 80 de milioane de dolari pentru a începe să dezvolte o comunitate care va purta numele “Belmont”, a declarat Belmont Partners presei locale, potrivit KPNX.

“Belmont va crea o comunitate cu o coloană vertebrală de comunicare şI infrastructură, care va cuprinde tehnologie de vârf, concepute în jurul reţelelor digitale de mare viteză, centre de date, noi tehnologii de fabricaţie şi modele de distribuţie de vehicule autonome şi hub-uri logistice autonome”, a declarat într-un comunicat de presă.

Belmont Partners a declarant că 3.800 de hectare vor fi dedicate spaţiului de birouri şi zonei comerciale. Aproximativ 470 de hectare vor fi folosite pentru şcoli publice, iar cea mai mare parte a terenului va fi folosită pentru construirea a 80.000 de unităţI rezidenţiale. Nu este încă stabilit un termen la care vor începe construcţiile.

“În comparaţie cu populaţia şi cu perimetrul de dezvoltare din Tempe, Arizona, Belmont va construi de la zero oraşul cu scop tehnologic în jurul unui model de infrasctructură flexibilă”, a spus Belmont Partners.

Gates a declarat că “pentru dezvoltarea comunităţii utopice va lua ce e mai bun din încercările similare din întreaga lume. În Arcosanti, arhitectul Paolo Soleri a creat un oraş experimental în anii 1970 menit să integreze arhitectura şi ecologia”.

În India, guvernul federal lucrează pentru a construi 100 de oraşe de înaltă tehnologie. Acestea vor servi drept structuri idealiste pentru viitoarea infrastructură a ţării. Proiectul pentru dezvoltarea acestor oraşe inteligente a început în 2014, dar a atras critici din partea sectorului privat din India din cauză că durează prea mult.

În ceea ce priveşte dezvoltarea acestor oraşe inteligente, mingea se află acum la miliardarul Mark Zuckerberg, pentru a decide dacă se potriveşte cu această achiziţie.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO