Business Internaţional

Bill Gates îl ajută pe cel mai bogat om din Australia în cruciada împotriva sclaviei moderne

Bill Gates îl ajută pe cel mai bogat om din Australia...

Autor: Ştefan Stan

15.04.2013, 11:55 3162

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, care a donat 28 de miliarde de dolari către fundaţia sa de caritate, i-a dat celui mai bogat om din Australia, Andrew Forrest, un sfat simplu pentru cruciada acestuia împotriva sclaviei moderne: să găsească o unitate de măsură să o cuantifice, scrie Bloomberg.

 “Sclavia modernă globală este dificil de măsurat, iar Bill este genul de persoană care vrea să ştie numerele. În management, dacă nu poţi număra ceva, înseamnă că nu există”, a declarat Forrest, fondatorul companiei Fortescue Metal Group, şi a organizaţiei de caritate anti-sclavie Walk-Free (Mergi Liber).

Stimulat de Gates, Forrest plănuieşte să publice Indexul Global al Sclaviei Moderne, clasificând atât existenţa, cât şi eforturile de a lupta cu servitudinea involuntară în 160 de ţări. Sclavia generează un profit de aproximativ 32 de miliarde de dolari pe an, potrivit Organizaţiei Internaţionale a Muncii.

Forrest s-a numărat printre cei 12 semnatari care în februarie au anunţat că vor lua parte la iniţiativa caritabilă “Giving Pledge”, propusă de Warren Buffett, CEO al Berkshire Hathaway. Semnatarii Giving Pledge s-au obligat să doneze cel puţin jumătate din averea lor către organizaţii de caritate, Andrew promiţând că va contribui cu 2,6 miliarde de dolari din averea sa de 4,3 miliarde de dolari.

Forrest a întemeiat Walk Free după ce fiica sa adolescentă Grace, a făcut voluntariat la un orfelinat din Nepal şi a devenit conştientă de mărimea industriei comerţului cu sclavi. Filantropul australian a fost motivat şi de starea în care se aflau unele dintre victimele sclaviei, astfel că, împreună cu soţia sa Forrest a donat până în prezent 260 de milioane de dolari campaniei şi asociaţiilor de caritate.  

“Am întâlnit o fetiţă de 11-12 ani, căreia i se dăduse un bilet dus dintr-un oraş din Orientul Mijlociu către estul Indiei. Fata ar fi făcut parte din comerţul cu sclavi pentru prostituţie infantilă. Această imagine mi-a întărit hotărârea de a combate sclavia modernă”, a declarat Forrest.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO