Business Internaţional

Bill Gates a făcut cea mai mare donaţie din 2000: acţiuni Microsoft în valoare de 4,6 miliarde de dolari

Bill Gates a făcut cea mai mare donaţie din 2000:...

Autor: Anca Olteanu

15.08.2017, 14:18 972

Deşi nu este menţionat destinatarul donaţiei, Gates a acordat majoritatea donaţiilor către Fundaţia Bill & Melinda Gates, fundaţia pe care o folosesc cei doi soţi pentru acţiuni filantropice.

Aceasta este cea mai mare donaţie de acţiuni Microsoft pe care Gates o realizează din 2000. Miliardarul în vârstă de 61 de ani a mai donat acţiuni Microsoft în valoare de 16 miliarde de dolari în 1999 şi acţiuni în valoare de 5,1 miliarde de dolari, potrivit calculelor Bloomberg.

Bill şi Melinda Gates au donat acţiuni şi bani lichizi în valoare de 35 de miliarde de dolari, din 1994, calculând după valoarea acţiunilor în momentul în care au fost donate.

Gates a direcţionat, cel mai probabil, peste 700 de milioane de acţiuni din Microsoft către fundaţie.

Bill Gates rămâne în topul celor mai bogate persoane din lume, chiar şi după donaţie. Indexul Bloomberg al Miliardarilor evaluează averea acestuia la 86,1 miliarde de dolari. Bezos l-a întrecut, luna trecută, pe Gates în clasamentul celor mai bogate persoane, după preţul acţiunilor în timpul unei şedinţe de tranzacţionare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO