Business Internaţional

Bilanţul primului an de #MeToo: Peste 400 de vedete, politicieni şi oameni de afaceri au fost expuşi pentru conduită sexuală nepotrivită

Bilanţul primului an de #MeToo: Peste 400 de vedete,...

Autor: Alex Ciutacu

14.10.2018, 08:01 241

De un an de zile ziarele din toată lumea au explodat pe tema hărţuirii sexuale şi a oamenilor publici care au fost expuşi pentru o conduită sexuală nepotrivită.

Încă de când New York Times a raportat acuzaţiile cu privire la mogulul de la Hollywood, Harvey Weinstein, cel puţin 425 de figuri proeminente din toate industriile lumii au fost acuzate de conduită sexuală deviantă, o noţiune care acoperă o gamă largă de comportamente ce variază de la viol până la comentarii nepotrivite sau abuz de putere, potrivit Bloomberg.

În medie, mai mult de o persoană pe zi a fost pusă sub acuzare de la dezvăluirile cu privire la Weinstein şi până în prezent.

Sute de actori – majoritatea bărbaţi – au fost concediaţi, au demisionat sau s-au confruntat cu alte consecinţe din punct de vedere profesional. Unii au recunoscut public faptele pentru care au fost acuzaţi, însă alţii au negat şi şi-au păstrat poziţiile, însă nu şi imaginea publică.

Cu toate acestea, datele citate de Bloomberg ar putea fi foarte departe de realitate deoarece se referă doar la cazurile raportate public, însă în tribunale, situaţia ar putea sta altfel, şi peste 1.000 de persoane ar fi putut fi puse sub acuzare, potrivit datelor furnizate pentru publicaţia americană de organizaţii din apropierea mişcării #MeToo.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO