Business Internaţional

Bilanţul inundaţiilor produse în India a ajuns la cel puţin 164 de morţi

Bilanţul inundaţiilor produse în India a ajuns la cel...

Autor: Teodora Marinescu, Mediafax

18.08.2018, 02:19 60

Cel puţin 164 de persoane au decedat în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren provocate de muson în statul indian Kerala, au anunţat vineri oficialii din regiune, relatează site-ul agenţiei Dpa.

"Kerala înfrunta cele mai grave inundaţii din ultimii 100 de ani", a declarat Pinarayi Vijayan, un oficial de rang înalt din regiune.

Oficialii responsabili cu gestionarea dezastrelor au informat că aproximativ 324 de persoane au murit în total încă de la începerea sezonului musonic în luna mai.

Mai multe elicoptere şi servicii de intervenţie au încercat să ajungă în zonele grav afectate de inundaţii pentru a salva oamenii care rămăseseră blocaţi în propriile case.

Un oficial din cadrul armatei a informat că aproximativ 15.000 de persoane au fost salvate în urma operaţiunilor.

Sute de sate au fost inundate, iar peste 10.000 de kilometri de drumuri şi căi ferate au fost parţial sau total distruse, au anunţat oficialii.

Regiunea Kerala este şi o destinaţie turistică populară, fiind vizitată anul trecută de peste un milion de turişti străini, potrivit datelor oficiale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO