Business Internaţional

Bilanţul incendiului din California a ajuns la cel puţin 25 de morţi şi nouă dispăruţi

California Incendiu

Autor: Marinela Sarbu, Mediafax

03.09.2019, 13:56 84

Cel puţin 25 de persoane au fost confirmate moarte de către autorităţi, iar nouă sunt în continuare dispărute în urma incendiului produs, luni, pe o ambarcaţiune în apropierea Insulei Santa Cruz, situată în sudul statului american California, potrivit Associated Press.

La bordul ambarcaţiunii Conception se aflau în total 39 de persoane, printre care şase membrii ai echipajului. Cinci dintre membrii echipajului au reuşit să se salveze sărind în apă şi au fost ulterior recuperaţi de o ambarcaţiune care naviga în zonă.

Matthew Kroll, un oficial din cadrul Pazei de Coastă, a declarat că cel puţin 25 de persoane care se aflau la bordul unei ambarcaţiuni pentru scufundări au murit, iar căutările continuă pentru recuperarea celorlalte nouă persoaen dispărute. Acesta a precizat că alte cinci persoaen au fost găsite, dar nu au putut fi recuperate din cauza condiţiilor de nesiguranţă în care se află ambarcaţiunea, care s-a scufundat la aproximativ 18 metri sub apă.

De asemenea, Kroll a a firmat că aceste numere se bazează pe rapoartele iniţiale, iar autorităţile aşteaptă raportul final în urma autopsiilor.

”Nu ne puteam afla într-o situaţie mai dificilă”, a declarat şeriful regiunii Santa Barbara, Bill Brown, în cadrul unei conferinţe de presă.

Barca pentru scufundări Conception, se afla la aproximativ 30 de kilometri în larg în momentul izbucnirii incendiului. Ambarcaţiunea se afla într-o croazieră de trei zile şi urma să se întoarcă luni în portul din Santa Barbara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO