Business Internaţional

Bilanţul accidentului rutier din Insula portugheză Madeira a ajuns la 29 de morţi

Bilanţul accidentului rutier din Insula portugheză...

Autor: Bianca Pavaluca

18.04.2019, 11:04 1661

Cel puţin 29 de persoane au murit şi alte 27 au fost rănite după ce un autocar care transporta turişti germani a căzut într-o prăpastie, în apropierea oraşului Caniço de pe Insula portugheză Madeira, relatează BBC.

Accidentul s-a produs miercuri în jurul orei locale 18.30 (20.30, ora României), după ce şoferul a pierdut controlul autocarului într-o curbă şi a ieşit de pe carosabil.

Autorităţile locale au transmis că pasagerii de la bordul autocarului erau turişti germani, dar există posibilitatea să fie şi cetăţeni locali printre victime.

Autocarul transporta 55 de persoane. Printre persoanele decedate în momentul accidentului se numără 11 bărbaţi şi 17 femei. O femeie a murit ulterior, la spital.

Vicepreşedintele guvernului regional, Pedro Calado, a transmis că autocarul îndeplinea standardele de siguranţă şi că este prematur să se vorbească despre cauzele accidentului.

Autorităţile portugheze au lansat o investigaţie, împreună cu compania Madeira Automobile Society, care deţinea autobuzul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO