Business Internaţional

Berlusconi promite reducerea deficitului bugetar cu 45 miliarde euro în doi ani

Berlusconi promite reducerea deficitului bugetar cu 45 miliarde euro în doi ani

Autor: Vlad Popescu - Mediafax

12.08.2011, 15:19 553

Italia va implementa anul viitor reduceri de urgenţă ale deficitului bugetar în valoare de 20 miliarde euro, urmate de alte 25 miliarde euro în 2013, a declarat vineri premierul Silvio Berlusconi, într-o întâlnrie cu reprezentanţii guvernelor locale, transmite Reuters.


O sursă prezentă la întâlnire a afirmat că bugetele mai multor ministere vor fi reduse cu 6 miliarde euro anul viitor şi 2,5 miliarde euro în 2013.


Berlusconi s-a întâlnit cu reprezentanţii guvernelor locale pentru a prezenta conţinutul unui decret de urgenţă care va fi adoptat de cabinet într-o şedinţă convocată pentru vineri seară.


Surse prezente la discuţii transmit de asemenea că Berlusconi a anunţat şi o nouă "taxă de solidaritate" pe cei cu venituri mari, fără a da alte detalii.


Ministrul Economiei, Giulio Tremonti, a declarat la acelaşi eveniment că decretul va reduce de asemenea din "straturile" administraţiei locale, eliminând unele guverne de provincie şi consilii orăşeneşti şi privatizând serviciile locale.


Tremonti a arătat că programul de austeritate care va fi aprobat de guvern prevede reducerea finanţării autorităţilor locale cu un total de 9,5 miliarde euro în 2012 şi 2013.
Guvernul italian vrea să echilibreze bugetul până în 2013, pentru a recâştiga încrederea investitorilor de pe pieţele financiare că Italia are finanţe publice solide.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO