Business Internaţional

Berlusconi nu doreşte prelungirea mandatului de premier

Autor: Traian Terzianm

14.04.2011, 19:18 27

Premierul Italian Silvio Berlusconi nu mai doreşte să obţină dinnou funcţia de premier în 2013 cand mandatul acestuia va expira,informează BBC News.Premierul italiat a declarat şi că nu se va prezenta nici laalegerile pentru funcţia de preşedinte al Italiei.

Berlusconi a confirmat miercuri seara în cadrul unei întâlniricu jurnaliştii străini, că intenţionează să ducă la bun sfârşitplanul său de amendare a sistemului judiciar italian şi deschimbare a Constituţiei cât timp mai este premier.

Angelino Alfano, ministrul italian de justiţie în vârstă de 40de ani, este cel pe care îl vrea Berlusconi în locul lui, fiindcandidatul partidului Poporului Libertăţii (PDL) la funcţia de şefal guvernului.

În plus, Berlusconi a dezminţit zvonurile potrivit cărora arintenţiona să candideze la alegerile prezidenţiale din 2013. Acestal-a recomandat pe secretarul cabinetului său, Gianni Letta, ca unposibil candidat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO