Business Internaţional

Berlinul şi Bruxellesul se tem că Trump va lovi cu tarife industria europeană a oţelului

Berlinul şi Bruxellesul se tem că Trump va lovi cu...

Autor: Bogdan Cojocaru

22.06.2017, 00:00 272

Guvernul american pare hotărât să impună tarife asupra importurilor de oţel pentru că acestea ar pune în pericol siguranţa naţională. Această situaţie a făcut să sune alarma la Berlin şi Bruxelles.

Producătorii de oţel europeni va trebui să se pregătească de restricţii vătămătoare pentru exporturi din partea Statelor Unite, scrie Handelsblatt. Măsurile iminente vor produce „pagube extreme“ industriei europene a oţelului, a avertizat comisarul european pentru comerţ  Cecilia Malmstrom.

Ea a precizat că UE va răspunde dacă va fi necesar. În aprilie, preşedintele american Donald Trump i-a cerut secretarului său pentru comerţ Wilbur Ross să examineze măsuri de restricţionare a importurilor, inclusiv prin tarife şi cote aplicate produselor din oţel străine.

Ross a spus că se aşteaptă să prezinte preşedintelui rezultatele analizei până la sfârşitul acestei luni. Marţi spunea că raportul este încă în lucru şi că preşedintele va lua „măsuri îndrăzneţe fără întârziere“.

După ce Ross a făcut aceste comentării, cotaţiile acţiunilor producătorilor americani de oţel au crescut rapid. Baza raportului despre oţel este o lege americană care permite impunerea de restricţii asupra importurilor pe motive de securitate naţională. Administraţia de la Washington spune că concurenţa străină poate împiedica producătorii americani de oţel să garanteze livrările pentru armata SUA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO