Business Internaţional

Berlinul contruieşte un spital de 500 de paturi, însă speră să nu îl folosească

Berlinul contruieşte un spital de 500 de paturi, însă...

Autor: Alex Ciutacu

01.04.2020, 20:07 150

Berlinul a început să construiască un spital temporar de 500 de paturi, pregătindu-se în cazul în care numărul de cazuri de COVID-19 din teritoriu creşte brusc, potrivit Bloomberg.

Facilitatea va fi amplasată într-una dintre sălile centrului de expoziţii din oraş şi ar trebui să fie gata în aprilie, urmând să se adauge încă 500 de paturi dacă este necesar, a explicat Albrecht Broemme, constructorul responsabil de proiect, miercuri.

Broemme, care a fost chemat de la pensie pentru a supraveghea acest proiect, a spus că îşi doreşte să termine construcţia cât mai repede şi speră ca oraşul să nu aibe nevoie de el deloc – adică speră ca situaţia să se îmbunătăţească.

Până în decembrie 2019, neamţul Albrecht Broemme, 66 ani, a condus grupul german de ajutor tehnic THW, care oferă servicii în cazuri de criză şi dezastre în toată lumea.

Potrivit datelor valabile până la data de 31 martie, Berlinul a raportat 2.777 cazuri de COVID-19, dintre care 380 au fost internaţi în spital, iar 92 se aflau la terapie intensivă.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO