Business Internaţional

Benzinăriile BP şi-ar putea schimba numele pentru a nu fi afectate de problemele companiei petroliere

Benzinăriile BP şi-ar putea schimba numele pentru a nu fi afectate de problemele companiei petroliere
30.07.2010, 15:45 59

Tot mai mulţi proprietari de benzinării BP din SUA consideră căar fi necesară schimbarea numelor acestora în Amoco, sau orice altnume, în încercarea de a se distanţa de imaginea puternic afectatăa companiei petroliere.

O parte dintre proprietarii benzinăriilor, ale căror vânzări auscăzut puternic în urma dezastrului ecologic din Golful Mexic încare a fost implicat British Petroleum, consideră că, dacă companiapetrolieră a decis să îşi schimbe CEO-ul în urma criticilorputernice, de ce nu ar face acelaşi lucru şi cu numelebenzinăriilor.

După dezastrul ecologic din Golful Mexic, o parte dinbenzinăriile BP din SUA, au raportat vânzări în scădere cu 10% pânăla 40%. Drept urmare, compania britanică a decis să ajutebenzinăriile prin scutirea de la o serie de comisioane şi difuzareapublicităţii la nivel naţional.

Noul logo, floarea-soarelui cu numele BP, a fost însuşit debenzinării, după ce compania britanică a preluat companiaAmoco.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO