Business Internaţional

Bentley vrea ca până în 2030 să producă doar automobile electrice

Bentley vrea ca până în 2030 să producă doar...

Autor: Dorin Oancea

07.11.2020, 21:43 72

Producătorul auto de lux Bentley şi-a făcut publice planurile de a fabrica doar automobile electrice până în 2030, anunţă BBC.

Până atunci, compania îşi va schimba gama de modele, pentru a oferi doar maşini hibride plug-in sau electrice cu baterie până în 2026.

Bentley, deţinută de Volkswagen, îşi propune să devină complet neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon în producţie în decurs de un deceniu.

"În decurs de un deceniu, Bentley se va transforma dintr-o companie de automobile de lux veche de 100 de ani într-un model nou, durabil, etic în întregime pentru lux", a declarat Adrian Hallmark, directorul executiv al Bentley.

Bentley, renumit pentru enormele sale motoare cu 12 cilindri, vrea acum să devină unul dintre liderii industriei auto în domeniul durabilităţii mediului.

Producătorul auto a declarat că obiectivele sale de mediu îl vor face „rezistent financiar şi la recesiune”. Volkswagen investeşte miliarde de euro în maşini electrice.

În iunie, Bentley a anunţat că va reduce 1.000 de locuri de muncă pentru a scădea costurile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO